Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.02.22
3526 4 Печатать

ДПС перевірятиме відомості про фізосіб під час держреєстрації прав на нерухомість

Мін'юст та Мінфін спільним наказом від 31.01.2022 року № 280/5/41 затвердили Порядок електронної взаємодії інформаційних систем Мін’юсту та ДПС України щодо підтвердження відомостей про фізичну особу під час проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Документом затверджено з метою удосконалення механізмів ідентифікації фізичних осіб під час проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Порядок визначає правила подання суб'єктами державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, нотаріусами та особами, уповноваженими на прийняття та видачу документів (суб'єкт подання запиту) запитів щодо проведення підтвердження відповідності реєстраційних даних фізичних осіб даним Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Запити формуються та подаються на етапі прийняття заяв для проведення реєстраційних дій.

Один запит формується щодо однієї фізичної особи та містить:

1) відомості про суб'єкта подання запиту, а саме:

прізвище, ім'я, по батькові (за наявності);

реєстраційний номер облікової картки платника податків згідно з Державним реєстром або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

2) відомості про фізичну особу, щодо якої сформовано запит, а саме:

прізвище, ім'я, по батькові (за наявності);

реєстраційний номер облікової картки платника податків згідно з Державним реєстром або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

ДПС забезпечує перевірку даних та передачу відповідей на запити суб'єктів подання запиту через адміністратора Державного реєстру прав - державне підприємство "Національні інформаційні системи".

Відповідь на запит містить такі відомості:

  • реєстраційний номер та дату відповіді на запит;
  • номер, дату (число, місяць, рік) запиту, на який надається відповідь;
  • результат обробки запиту.

Перелік відомостей, структура та формат даних, що передаються та приймаються в рамках інформаційної взаємодії, строки їх передачі, процедури взаємодії інформаційних систем визначаються Міністерством юстиції України та Державною податковою службою України та оформлюються договорами про інформаційну взаємодію.

Наказ набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. На день підготовки новини, документ офіційно не опублікований.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Львица
08.02.22 12:40

осенью покупала квартиру. К заполнению доков у нотариуса обязательный опросник из 67 вопросов. Все вопросы однотипные: Вы террорист, деньги получены террористическим путем, использоваться покупка будет в террористических целях и т.п.
И это называлось Финмон!!! У меня был только один вопрос, если бы  действительно сделка совершалась террористом, он бы это честно написал?

Ответить
  • ***
08.02.22 15:52

У меня как то в состав аудита налоговой включили инспектора по контролю за отмыванием денег согл какой то статьи закона. Оказалось, деньги полученные при торговле оружием, наркотиками и от проституции. Подарили планшет, предложил сразу написать типа "всё хорошо". Уговорили, не спешить и походить пару недель.

Ответить
  • Галина
09.02.22 19:45

***, а за что подарили? А на всякий случай, Вот так процветает коррупция! Неистребима! 

Ответить
  • Сонечка
08.02.22 20:08

***,Подарили планшет..... , надіюсь iPad

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям