Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.02.22
1575 1 Печатать

Спеціальний податковий режим Дія.Сity розпочав роботу

8 лютого під час Diia Summit розпочав свою роботу простір для розвитку ІТ-індустрії Дія.City з найкращою податковою системою, над якою команда Мінцифри працювала останні два роки. Це можливість, яка дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом в Європі. 

«‎Ми запускаємо Дія.City. Це цифрова столиця електронної держави. Дія.City — один із найкращих податкових та правових режимів на планеті, де говорять мовою венчурного інвестування. Ми трансформуємо Україну в країну продуктових компаній та стартапів. Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП держави зросте з 4% до 10%, а доходи галузі — до $16,5 млрд. Це дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом Європи»‎, — сказав Президент України Володимир Зеленський.

Дія.City — це унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній. Він поширюється на всю територію України та створює для технологічного бізнесу особливі умови, що враховують специфіку внутрішнього ринку та конкуренцію з іншими країнами. Проект має все для успішної побудови та розвитку ІТ-бізнесу. Від сприятливих податків — у 5 разів нижчі, порівнюючи із загальною системою оподаткування — до соціальних гарантій для розробників, інструментів захисту інвестицій та інтелектуальної власності. 

«‎Дія.City — це результат кропіткої спільної роботи держави та бізнесу. Сотні зустрічей, консультацій, пропозицій та зауважень. Ми разом з індустрією пройшли цей шлях, щоб сьогодні Україна перетворювалася на комфортну, перспективну, високотехнологічну державу. Талановиті українські розробники зможуть успішно реалізувати свої ідеї тут, удома. В Україну заходитимуть великі світові гіганти, у країні будуть створюватися нові робочі місця»‎, — підкреслив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Одним із перших резидентів Дія.City стане міжнародна фінансова технологічна компанія Revolut. Компанія представлена в 36 країнах світу та є найдорожчим стартапом Великої Британії.

«‎Ми зберегли рівень оподаткування ФОП, який роками стимулював розвиток IT в Україні. Для цього взяли глобальну та апробовану в інших країнах модель гіг-економіки та гіг-воркерів. Це проміжна модель між співробітником та незалежним контрактором. Вона зрозуміла глобальному бізнесу, легальна з точки зору українського законодавства і прозора для інвесторів»‎, — зазначила керівник Проектного офісу Дія.City Наталя Денікеєва. 

Усю вичерпну інформацію про Дія.City, умови вступу, специфіку оподаткування тощо можна отримати на офіційному сайті або безпосередньо від команди Проектного офісу.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Дмитрий
09.02.22 10:38

Разработка web сайтов попадает под действие Дия сити?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям