Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.02.22
2163 0 Печатать

Критерії для заборони рекламування ліків доповнено новими умовами

МОЗ України наказом 23.11.2021 р. № 2593 викладено у новій редакції Критерії, що застосовуються при визначенні лікарських засобів, рекламування яких заборонено, затверджених наказом МОЗ України від 06.06.2012 р. № 422.

Так, під час державної реєстрації (перереєстрації) або внесення змін до реєстраційних матеріалів лікарського засобу рішення про віднесення лікарського засобу до лікарських засобів, рекламування яких заборонено, приймається за наявності хоча б однієї з наступних умов.

► Торговельна назва лікарського засобу та/або міжнародна непатентована назва (МНН) та форма випуску готового лікарського засобу така ж, як і лікарського засобу, що відпускається за рецептом (новий критерій).

► Лікарський засіб належить до групи анатомо-терапевтично-хімічної класифікації (АТХ) за кодом J05A "противірусні препарати прямої дії" (новий критерій).

► Відпуск лікарського засобу здійснюється тільки за рецептом лікаря.

► Лікарський засіб містить наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори.

► Застосування лікарського засобу може викликати синдром звикання, що зазначено в інструкції для медичного застосування, крім лікарських засобів для зовнішнього (місцевого) застосування.

► Лікарський засіб застосовується для лікування жінок у період вагітності та годування груддю.

► Лікарський засіб застосовується для лікування дітей до 12 років.

► Лікарський засіб застосовується для лікування:

  • венеричних захворювань;
  • особливо небезпечних інфекційних хвороб;
  • раку та інших пухлинних захворювань;
  • хронічного безсоння;
  • діабету;
  • ожиріння (включаючи лікарські засоби, що використовуються для зменшення маси тіла);
  • імпотенції (еректильної дисфункції).

Наказ № 2593 набирає чинності з дня його офіційного опублікування. На день підготовки новини документ офіційно ще не опубліковано.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям