Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.02.22
4365 4 Печатать

Розпочато тестування е-кабінету системи фінансового моніторингу

З 1 травня 2022 року набирає чинності наказ Мінфіну від 04.06.2021 р. № 322 «Про затвердження порядку обміну інформацією з питань фінансового моніторингу», яким затверджено

► Порядок створення особистого кабінету суб’єкта первинного фінансового моніторингу та доступу до е-кабінету системи фінансового моніторингу та

► Порядок інформаційної взаємодії суб’єктів первинного фінансового моніторингу та Державної служби фінансового моніторингу України, в тому числі нові формати та категорії інформаційного обміну.

З метою ефективного забезпечення формування суб’єктами первинного фінансового моніторингу повідомлень про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, іншої інформації, що може бути пов’язана з проведенням фінансового моніторингу Держфінмоніторинг з 15 лютого 2022 року починає тестування обміну інформацією з суб’єктами первинного фінансового моніторингу засобами Інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет системи фінансового моніторингу», яка впроваджується за підтримки проєкту Антикорупційна Ініціатива Європейського Союзу в Україні (EUACI).

Рекомендації щодо тестування Інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет системи фінансового моніторингу» та інформаційного обміну між суб’єктами первинного фінансового моніторингу та Держфінмоніторингом розміщено на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу в розділі: Фінансовий моніторинг/Технології/Для небанківських установ та Фінансовий моніторинг/Технології/ Для банківських установ.

З покроковими відеоінструкціями, які були підготовлені за сприяння проєкту EUACI, можна ознайомитись на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу, за посиланнями на сторінку Держфінмоніторингу у соціальній мережі YouTube:

1.  «Відеоінструкція з реєстрації в е-кабінеті та користування розділами кабінету СПФМ»

2.  «Відеоінструкція щодо заповнення «U-FM Повідомлення про суб’єкта первинного фінансового моніторингу»

3.  «Відеоінструкція щодо заповнення «A-FM Повідомлення про фінансові операції»

4.  «Відеоінструкція щодо заповнення «N-FM Повідомлення про підозрілу діяльність(case)»

5.  «Відеоінструкція щодо заповнення «G-FM Повідомлення про розбіжності між відомостями про кінцевих бенефіціарних власників»

6.  «Відеоінструкція щодо заповнення «J-FM Повідомлення про відмову від встановлення/підтримання ділових відносин»

7.  «Відеоінструкція щодо заповнення «S-FM Повідомлення про замороження (розмороження) активів»

По материалам Держслужба фінансового моніторингу України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
16.02.22 11:55

Это та  анкета, которую заполняешь в банке, что ты не политик, родственников во власти нет, деньги получены честным трудом, проституцией не занимаешься, наркотики и оружие не продавал?
Интэрэсно, из каких соображений  е- моня заполнит ?

Ответить
  • Катерина
16.02.22 12:02

это для субъектов финмониторинга, а не граждан

Ответить
  • Надежда
16.02.22 15:30

Катерина, Я по Вашему анкеты по фирме никогда не заполняла? 

Ответить
  • Львица
16.02.22 12:45

Катерина, а почему вы решили что субъект финмона это не граждане?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям