Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.02.22
1483 2 Печатать

Руслан Стефанчук: Кожен може переглянути інформацію про розмір оплати праці у державних та комунальних компаніях

Уже понад чотири місяці в Україні діє ініційований Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком Закон щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних та комунальних компаніях. Очільник українського Парламенту розповів, якими ж насправді виявилися наслідки запровадження зазначених змін.

«Можу з упевненістю сказати, що закон діє на практиці. Будь-хто може зайти на сайти таких держкомпаній, як «Нафтогаз України», «Укрзалізниця», «Укрпошта», й переглянути інформацію про розмір щомісячної оплати праці їхніх топ-менеджерів», – розповів Руслан Стефанчук.

Крім того, за його словами, кожен вправі подати запит про надання публічної інформації та отримати її у відповідь не пізніше п’яти робочих днів.

«Тобто, більше ніяких формальних відписок, що відомості про зарплату керівництва є персональними даними чи мають обмежений доступ. Завдяки цьому закону ми, зокрема, можемо дізнатися, що призначені восени члени правління НАК «Нафтогаз України» й АТ «Укрзалізниця» наразі не отримують винагороду за роботу на посаді, оскільки їх призначено тимчасово, допоки загальні збори акціонерів компанії не ухвалять рішення щодо формування правління», – додав Голова Парламенту України.

Руслан Стефанчук розвіяв міф про те, що буцімто Україна не може залучати іноземних фахівців як незалежних членів наглядових рад товариств, які належать державі.

«Маю заспокоїти, що висловлені побоювання не справдилися. У переддень нового 2022 року КМУ затвердив склад наглядової ради акціонерного товариства «Українська залізниця», до якої поряд із представниками держави увійшли й незалежні члени-іноземці», – поінформував він.

Руслан Стефанчук вважає, що лише прозорість у роботі, чесний та відкритий діалог із громадськістю навіть із найгостріших питань є запорукою відновлення довіри до державних інституцій та компаній. «Переконаний, об’єктивна та відкрита інформація про розмір оплати праці у державних та комунальних компаніях сприятиме дієвому контролю за ефективним витрачанням публічних коштів», – наголосив Голова Верховної Ради.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Дмитрий
19.02.22 09:37

Меня интересует размер зп и пенсии госслужащих. Это можно посмотреть? Нет? А что мне тогда с работников госкомпаний?

Ответить
  • Елена
19.02.22 22:20

Только покажите не оклад а сумму к выплате. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям