Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.02.22
3255 1 Печатать

Як визначається основне місце роботи працівника

Мінекономіки у листі від 07.10.2021 р. № 4712-06/49022-07 наголошує, що основне місце роботи працівника може визначатися за його заявою.

Щоб змінити основне місце роботи, працівник повинен відкликати попередню заяву про визначення такого місця роботи основним.

З дати заяви про відкликання ознака основного місця роботи змінюється на роботу за сумісництвом.

При зміні основного місця роботи на роботу за сумісництвом, на думку авторів листа, роботодавцю доцільно внести зміни до трудового договору з цим працівником.

У Міністерстві зазначають, що законодавством про працю не передбачено вимоги відкликання заяви працівником про визначення основного місця роботи у разі звільнення, а також не встановлено типову форму заяви при прийнятті на роботу (звільнення з роботи).

При укладенні трудового договору Мінекономіки рекомендує оформлювати повідомлення працівником роботодавця щодо основного місця роботи у заяві про прийняття на роботу, написаній у довільній формі.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олена
23.02.22 11:28

А як же вимоги постанови КМУ від 03.04.1993 № 245 "Про роботу за сумісництвом ...."

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям