Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.02.22
10093 3 Печатать

Мін'юст розповів, чи треба у цьому році підтверджувати відомості про бенефіціарів

Незважаючи на неодноразові роз'яснення Мін'юстю щодо подання та підтверджувати відомостей про бенефіціарів, юридичні особи продовжують звертатися із запитаннями щодо проведення цієї реєстраційної дії. 

Так, у листі від 15.02.2022 р. № 19247/17278-33-22/8.4.3, фахівці відомства нагадали, що строк для оновлення відомостей кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи продовжено до 11 липня 2022 року (включно).

У зв'язку з цим, процес щорічного підтвердження відомостей про КБВ відповідно до положень статті 171 Закону України N 361-IX "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" має розпочатися з 2023 року, після завершення процедури оновлення зазначених відомостей, незалежно від того, чи оновлення відбулося у 2021 році, чи у 2022 році.

Крім того, враховуючи позицію Міністерства юстиції України, викладену у листі від 12 січня 2022 року N 3738/32-22, щодо початку відліку строку для щорічного підтвердження відомостей про КБВ з 2023 року, підстави для складання протоколу про адміністративне правопорушення за неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору передбаченої Законом про реєстрацію інформації про КБВ юридичної особи або про його відсутність у випадку порушення строку для щорічного підтвердження таких відомостей відповідно до положень статті 171 Закону про реєстрацію виникнуть лише у 2023 році. Відповідно у 2022 році протоколи про адміністративні правопорушення з вказаних підстав Мін ’юстом та його територіальними органами складатися не будуть.

Зазначимо, що на сьогодні у Верховній Раді України зареєстровано низку законопроєктів, які передбачають зміни у порядку подання та підтверджувати відомостей про бенефіціарів. Слідкуємо за долею цих проєктів. Про їх розгляд у ВРУ обов'язково вас проінформуємо.  

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • нана
21.02.22 09:47

Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" = бредовая идея- что подтверждение засновников- єто механизм запобігання та протидіїї фінансуванню..думаю,по отношению,- придумано  ноу хау - новій  повод для космичних штрафов за неподачу..

Ответить
  • Оксана
21.02.22 19:23

Можна подумать кто-то показывает настоящих Бенефициаров.
Зачем это все нужно?

Ответить
  • Наталья
22.02.22 08:37

Оксана, для штрафов 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям