Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.02.22
1638 0 Печатать

Уряд ухвалив низку рішень, необхідних для забезпечення армії, стабільної роботи лікарень і критичної інфраструктури

Українська економіка переорієнтується у формат роботи «все для фронту — все для перемоги». Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

25 лютого відбулося позачергове засідання Уряду, на якому було ухвалено низку рішень, необхідних для забезпечення армії, стабільної роботи лікарень і критичної інфраструктури в період воєнного стану у зв’язку з агресією Росії проти України.

Так, у зв’язку з воєнним станом, Державна казначейська служба спільно з Міністерством фінансів здійснять перерозподіл коштів, аби передусім фінансувати посилення національної безпеки й оборони, необхідні першочергові заходи в умовах воєнного стану та платежі.

«З урахуванням війни, ми підтримали рішення, що кошти, які українці отримали від держави за вакцинацію в межах програми Президента «єПідтримка», можна буде використати для допомоги армії. Тепер тисячу гривень можна буде направити для допомоги українським військовослужбовцям до міжнародного благодійного фонду «Повернись живим». Або зарахувавши їх на спеціальний рахунок Національного банку, що відкритий для збору коштів на потреби армії», — відзначив Денис Шмигаль.

Крім того, Уряд ухвалив рішення здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд грн шляхом поетапного випуску військових облігацій. 

Прем’єр-міністр також повідомив, що у зв’язку з введенням воєнного стану Уряд затвердив додаткові види грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового й начальницького складу.

Порти України, за словами очільника Уряду, переходять під посилену охорону, а керівники зони територіальної оборони на період воєнного стану мають право самостійно приймати рішення, яка гуманітарна допомога необхідна і скільки.

«Державна митна служба та прикордонники мають забезпечити невідкладний пропуск такої допомоги для госпіталів, лікарень, Збройних Сил України та сил територіальної оборони», — наголосив Денис Шмигаль.

Також Уряд запровадив тимчасове зупинення експорту препаратів крові. Міністерство охорони здоров’я зі свого боку буде затверджувати обсяги обов’язкового забезпечення потреб системи охорони здоров’я донорською кров’ю та препаратами крові.

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям