Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.05.14
1187 0 Печатать

ВРУ лишила органы доходов и сборов полномочий по составлению протоколов по делам о правонарушениях

   Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України".
   
   Закон спрямований на виконання рекомендацій експертів Європейської Комісії щодо удосконалення положень антикорупційного законодавства, наданих у рамках переговорів щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.
   
   Законодавчим актом встановлено адміністративну відповідальність за подання у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру недостовірних відомостей.
   
   Згідно із законом, органи доходів та зборів, а також органи управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України позбавляються повноважень щодо складання протоколів у справах про правопорушення.
   
   Законом чинність закону про кримінальну відповідальність України поширено на іноземців та осіб без громадянства, які вчинили за межами України злочини, передбачені статтями 368, 368-3, 368-4, 369 і 369-2 Кримінального кодексу.
   
   Документом встановлено, що спеціальна конфіскація застосовується судом за відсутності складу злочину, а також у випадках, коли особа звільняється від кримінальної відповідальності або кримінального покарання, або є неосудною.
   
   Згідно із законом, підставою для застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру є готування до злочину; суд може застосувати до юридичної особи штраф у двократному розмірі незаконно одержаного прибутку, але в разі вчинення злочину невеликої або середньої тяжкості та якщо протягом п'яти років з дня початку досудового слідства не було застосовано заходів кримінально-правового характеру, суд може не застосовувати штраф.
   
   Законом викладено у новій редакції статті 368, 368-3, 368-4, 369 та 369-2 Кримінального кодексу, зокрема, кримінально-караною визнано "обіцянку" надання неправомірної вигоди службовим особам у "приватному секторі" та особам, які надають публічні послуги, а також "прохання" такої неправомірної вигоди.
   
   Документом також передбачено значне збільшення розміру санкцій за відповідні діяння у статтях 354, 364, 364-1, 365-2, 369-2 Кримінального кодексу.
   
   Відповідні зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального, Цивільного процесуального кодексу, Кримінального процесуального кодексів та законів "Про звернення громадян", "Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України", "Про банки та банківську діяльність" та "Про засади запобігання і протидії корупції".
   
   Відповідний законопроект зареєстровано за №4556.
По материалам Верховная Рада Украины
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям