Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.03.22
2940 1 Печатать

Мінфін оновив форму декларації з рентної плати

Мінфін наказом від 15.02.2022 р. № 79 вніс зміни до форми декларації з рентної плати. Їх розроблено з метою приведення декларації у відповідність до Закону №1914-ІХ.

Що змінилося?

1) Забезпечено можливість відображення платниками рентної плати інформації щодо місцезнаходження об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, за кодом адміністративно-територіальної одиниці, визначений за КАТОТТГ (кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затверджений наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 р. № 290).

2) Розрахунки з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, а також вуглеводневої сировини, в тому числі під час виконання угоди про розподіл продукції, встановлені додатками 1, 2-1 та 2-2 до декларації, доповнено рядками для зазначення платниками рентної плати декількох коригуючих коефіцієнтів, а також внесено зміни до приміток до цих розрахунків щодо застосування коригуючих коефіцієнтів та щодо визначення вартості одиниці товарної продукції гірничого підприємства відповідно до норм Закону № 1914.

3) Уточнено у формі декларації та додатках до неї посилання на пункти ПКУ щодо нарахування штрафних санкцій та пені, з урахуванням Закону № 466.

4) У формі декларації та додатках до неї додано позицію «Реєстраційний номер у контролюючому органі, що уточнюється». На думку авторів наказу, це зменшить помилки (розбіжності) при поданні уточнюючих декларацій, забезпечить спрощення ведення автоматизованого обліку та аналіз поданих документів як з боку платників, так і контролюючих органів.

Наказ № 79 набирає чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки замітки документ офіційно ще не опубліковано.                                                                           

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Любовь
17.03.22 11:01

Самое время менять формы деклараций. Верной дорогой идут товарищи!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям