Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.03.22
6502 0 Печатать

Мінфін оновить форму заяви про застосування єдиного податку

ДПСУ офіційному вебпорталі оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308».

Документ розроблено на виконання Закону України від 14.12.2021 р. № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Законом № 1946-ІХ, зокрема, підпункт 298.2.3 ПКУ доповнено підпунктом 10, згідно з яким платники єдиного податку зобов’язані відмовитись від застосування спрощеної  системи оподаткування у разі набуття ними статусу резидента Дія Сіті.

Розробка проєкту наказу є забезпеченням практичного застосування цих норм ПКУ. Так, змінено форму Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та розширено перелік причин відмови від спрощеної системи оподаткування, зокрема, новою причиною для відмови «набуття платником податку статусу резидента Дія Сіті згідно з підпунктом 10 підпункту 298.2.3  пункту 298.2 статті 298 глави 1 розділу XIV Кодексу».

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту наказу можуть надсилатися упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу: Державна податкова служба України, Департамент оподаткування юридичних осіб, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, електронну – dia-nakaz@ukr.net, Державної регуляторної служби України на поштову адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011.

Додаткові матеріали:

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308» (Завантажити)

Заява про застосування спрощеної системи оподаткування (Завантажити)

Аналіз регуляторного впливу проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308» (Завантажити)

Пояснювальна записка до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308» (Завантажити)

Порівняльна таблиця до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308» (Завантажити)

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям