Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.03.22
10802 0 Печатать

Роз’яснення ПФУ як отримати допомогу на поховання

Роз’яснення Пенсійного фонду як отримати допомогу на поховання.

У разі смерті пенсіонера допомога на поховання виплачується у розмірі двомісячної пенсії померлого тим особам, які здійснили поховання. Якщо померла особа була “військовим” пенсіонером, то особі, яка здійснила поховання, виплачується допомога у розмірі тримісячної пенсії, але не менше п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави.

Для отримання допомоги на поховання необхідно звернутися до діючого сервісного центру Пенсійного фонду України. Перелік сервісних центрів за посиланням: https://bit.ly/3isE0MU

Особа, яка звертається по допомогу на поховання, подає такі документи:

► документ що посвідчує особу заявника;

► заяву про виплату допомоги на поховання;

► витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

Якщо пенсіонер помер за межами України та реєстрація смерті проведена компетентними органами іноземної держави, законодавством якої не передбачено видачі зазначених довідок, заявник надає свідоцтво про смерть або інший документ, легалізовані відповідно до законодавства.

Звертатися за виплатою допомоги на поховання можна за умови відсутності загрози життю та здоров'ю!

Строк звернення за отриманням допомоги на поховання пенсіонера не обмежується.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям