Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.03.22
1774 0 Печатать

Про субсидії та оплату за комунальні послуги під час воєнного стану по закону і по совісті

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв’ю РБК-Україна розповіла про виплату субсидій та оплату за комунальні послуги під час воєнного часу:

«Субсидії так само, як і інші соціальні допомоги, нараховуються і виплачуються. І всі призначені субсидії будуть виплачуватись до кінця опалювального сезону.

Що стосується сплати за комунальні послуги. Давайте я зараз розповім про це по закону і по совісті. По закону – субсидія не призначається, якщо є прострочена заборгованість за комунальні послуги за більше, ніж три місяці на суму понад 680 гривень.

Але оскільки у нас субсидію призначають строком до дати закінчення опалювального або неопалювального сезону, то наявність заборгованості буде аналізуватися органами соціального захисту населення в травні поточного року. Тому фактично до травня отримувач може розраховуватись за комунальні послуги із зручною йому періодичністю.

А тепер по совісті. Завдяки працівникам підприємств-постачальників комунальних послуг у більшості людей в оселях є тепло, світло, вода, працює холодильник, плита для приготування їжі. У бомбосховищах ми як ніколи змогли оцінити важливість таких зручностей.

У містах під постійними обстрілами люди, ризикуючи життям, лагодять мережі водопостачання та електроенергії, по яким цинічно цілить ворог. Кожен ваш платіж за комунальні послуги – це ваше дякую цим людям. І можливість для них годувати свої родини. Тому по совісті – подякуйте їм. Заплатіть за комірне. Це – ще один ваш внесок в оборону свого міста».

Повну версію інтерв’ю читайте за посиланням.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям