Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.03.22
2170 0 Печатать

Кабмін доручив виплатити держдивіденди у повному обсязі і негайно

Кабмін у розпорядженні від 25.03.2022 р. № 244-р «Деякі питання виплати дивідендів суб’єктами господарювання державного сектору економіки у 2022 році» доручив АТ“Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”, державному публічному АТ “Національна акціонерна компанія “Украгролізинг”, публічному АТ “Державна акціонерна компанія “Ліки України”, приватному АТ “Укргідроенерго”, АТ “Українські енергетичні машини”, державному публічному АТ “Будівельна компанія “Укрбуд”, приватному АТ “Нижньодністровська ГЕС” забезпечити в одноденний строк авансове перерахування в повному обсязі до державного бюджету суми річних дивідендів, розрахованої за базовим нормативом відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2021 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також господарських товариств, 50 і більше відсотків акцій (часток) яких належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100 %, у тому числі дочірніх підприємств, затвердженим постановою КМУ від 08.03.2022 р. № 230 “Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2021 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави”, виходячи з розміру чистого прибутку, попередньо розрахованого за результатами фінансово-господарської діяльності у 2021 році.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям