Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.03.22
1871 0 Печатать

Деякі питання функціонування правового режиму Дія Сіті у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні

Податківці інформують, що відповідно до частини першої статті 12 Закону України “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” постановою КМУ від 29.03.2022 р. № 382 встановлено, що:

♦ на період дії воєнного стану та до 1 числа календарного місяця, наступного за місяцем припинення чи скасування воєнного стану, положення пунктів 2, 4—6 частини першої статті 9 Закону України “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” не застосовуються.

Нагадаємо, що ними було передбачено, що уповноважений орган приймає рішення про втрату статусу резидента Дія Сіті з підстав:

  • невідповідність резидента Дія Сіті вимогам, визначеним статтею 5 цього Закону, про що уповноважений орган повідомлено шляхом подання резидентом Дія Сіті звіту про відповідність та/або незалежного висновку;
  • порушення строку подання резидентом Дія Сіті до уповноваженого органу звіту про відповідність та/або незалежного висновку більш як на 20 робочих днів з дня спливу граничного строку, встановленого для подання відповідних документів;
  • повторне послідовне порушення строків подання резидентом Дія Сіті до уповноваженого органу звіту про відповідність та/або незалежного висновку;
  • набрання законної сили рішенням суду, яким встановлено обставину невідповідності резидента Дія Сіті вимогам, визначеним статтею 5 цього Закону.

♦ до 1 січня календарного року, що настає за роком, наступним за роком припинення чи скасування воєнного стану, подання резидентом Дія Сіті звіту про відповідність та незалежного висновку, що передбачені статтею 13 зазначеного Закону, не вимагається.

По материалам Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям