Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.04.22
2522 4 Печатать

Росія заплатить лікарняні українським працівникам, з якими через війну призупинили трудовий договір

В умовах воєнного часу українські роботодавці можуть призупинити дію трудового договору зі своїми працівниками – у такому випадку працівник тимчасово припиняє виконувати роботу, однак трудові відносини зберігаються.

Оскільки в період призупинення дії трудового договору з припиненням виплати заробітної плати факт втрати заробітку через хворобу або травму відсутній, це тягне за собою також припинення права на компенсацію втраченого заробітку через тимчасову непрацездатність за рахунок роботодавця та Фонду соціального страхування України.

Важливе виключення – виплати по вагітності та пологах. Декретні допомоги ФССУ профінансує незалежно від призупинення дії договору.

Компенсація усіх втрачених працівником внаслідок нападу росії коштів покладається на державу-агресора. росія зобов’язана відшкодувати українцям понесені збитки, у тому числі за час тимчасової непрацездатності.

Відповідний Закон України від 15.03.2022 р. № 2136-IX набрав чинності.

По материалам Фонд соцстраху

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Евгений Грищенко
01.04.22 16:02

Так і знав, що треба буде дзвонити путіну???

Ответить
  • Галина
01.04.22 16:24

Казкарі... Уряд сам вірить в те, що пише?

Ответить
  • Наталия
01.04.22 16:38

Подібні історії тривають 17-20 років-саме стільки чекали по збитому літаку нещодавно у  ....Чи доживуть декотрі до цих щасливих днів? Все через ж...Всі держави світу надають нам і сейчас допомогу, і потім дадуть на розбудову. Компенсуйте людям, а самі від держави за дорученням всіх потерпалих ведіть ці судові баталії, а не пишить тім,хто залишився без нічого-що їм колись РФ віддасть...Дожене-та ще раз віддасть-як у приказці...

Ответить
  • Елена
01.04.22 18:54

Есть договор?
Клоуны

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям