Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.04.22
7461 0 Печатать

1 квітня ВРУ прийняла закони для спрощення бізнесу під час війни

Народний депутат Данило Гетманцев повідомляє, що сьогодні прийнято наступні законопроекти:

№ 7232 щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою-агресором, який передбачає застосування при оподаткуванні в Україні міжнародних компаній, підрозділи яких продовжують працювати в РФ, коефіцієнту 1,5 до ставок податку на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно (за основу);

№ 7233 щодо справляння єдиного внеску та обліку спирту етилового денатурованого та продукції хімічного і технічного призначення (за основу);

№ 7234 щодо адміністрування окремих податків в період воєнного, надзвичайного стану, який, серед іншого, передбачає зняття обмежень щодо обсягів доходу як підстави для реєстрації платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2%, визначення особливостей оподаткування податком на прибуток підприємств при переході на  сплату єдиного податку третьої  групи за ставкою 2 % і при відновленні сплати податку після переходу із спрощеної системи оподаткування на загальну.

Законопроект № 5542-1, який передбачає:

- гарантування вкладів фізичних осіб в повному обсязі (без обмеження за сумою вкладу) на час дії воєнного стану в Україні та протягом 3 місяців після його завершення.

- Через 3 місяці після завершення воєнного стану в Україні сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами встановлюється на рівні 600 000 гривень.

По материалам Данило Гетманцев

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям