Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.04.22
2431 1 Печатать

ФРУ закликала Уряд якнайшвидше визначити перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями рф

ВРУ 15 березня прийняла Закон № 2120-ІХ, який вносить зміни у ПКУ щодо звільнення суб’єктів господарювання від сплати за землю, екологічного податку тощо на час ведення бойових дій в Україні з березня 2022 року.

Зокрема, документом передбачається, що тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, не нараховується та не сплачується плата за

  • землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями рф, та перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб
  • земельні ділянки (земельні частки (паї), визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди.

У зв’язку з чим, що перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями рф, визначається Кабінетом Міністрів України, ФРУ звернулася до Уряду з проханням щодо розробки та прийняття в найкоротший час Кабінетом Міністрів України постанови або розпорядження про затвердження переліку таких територій.

По материалам Федерація роботодавців України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирина
11.04.22 11:17

Правильно , быстрее перечень территорий согласовывайте!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям