Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.04.22
2498 1 Печатать

Як після відміни воєнного стану буде рахуватись граничний обсяг доходу 40 млн. грн. з точку зору необхідності проведення податкових коригувань (ст. 140 ПКУ)?

Відповідно до п.п. 134.1.1 ПКУ для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний період не перевищує 40 млн. грн., об’єкт оподаткування може визначатися без коригування фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень розд. ІІІ ПКУ.

Для платників податку на прибуток, які перебували на сплаті єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. від доходу, і які перейшли («повернулись») на загальну систему оподаткування до кінця року, річний дохід для цілей застосування п.п. 134.1.1 ПКУ визначатиметься за увесь такий календарний рік.

Тобто до річного доходу також включається дохід, отриманий під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2 % доходу.

По материалам Категорія 102.02 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Любовь
13.04.22 12:22

якщо платник подавав річну декларацію на прибуток і перейшов з 01.04 на спрощену систему оподаткування 2%, то чи треба подавати декларацію на прибуток за 1кв?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям