Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.04.22
1219 1 Печатать

Микола Сольський: В Україні немає і найближчим часом не передбачається проблем із продовольством

В Україні немає і найближчим часом не передбачається проблем із продовольством. Так, запасів за базовими продуктами у нас є на декілька років, зокрема олії – на багато років.

На цьому акцентував Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в інтерв’ю «Економічній правді».

«Запасів за базовими продуктами у нас є на декілька років. Олії – на 10 років. Окремо треба додати, оскільки в нас є багато зернових, і частина з них – це корми для тварин, то у нас точно є м'ясомолочна продукція. І особливих приводів тут для хвилювань немає», – розповів Міністр.  

Щодо зерна, то для внутрішнього споживання його необхідно близько 5–7 млн тонн, тож за результатами сезону, як зазначив Микола Сольський, частина цього обсягу також буде надлишковою, і піде на експорт.

За словами Міністра, аграрії наразі переорієнтовуються, щоб сіяти і садити те, що дешевше, і що при зборі урожаю буде простіше і вигідніше реалізувати. Тому структура посівних площ змінюється. Але «ми абсолютно не бачимо тут критичної історії. В умовах війни треба працювати з тим, з чим працювати легше», – розповів Микола Сольський.

«Мінагрополітики разом з Мінекономіки моніторять ситуацію, пов’язану із зерном та іншими базовими речами. Ми не бачимо зараз проблем з продовольством в Україні», – акцентував він, додавши, що ситуація почала потроху покращуватися у порівнянні з березнем.

«Є процедура держзакупівель, за якою військові цивільні адміністрації, наприклад, купують певні продукти для своїх потреб: для переселенців, силових органів, тощо. Компанії, які хочуть поставляти, подають у список тих, хто може це робити. Ми їх перепровіряємо, і якщо вони мають бажання щось поставляти і ВЦА це потрібно, вони подаються на номенклатуру. Ми перевіряємо, чи відповідають ціни ринковим, підтверджуємо, і запускається в роботу. Задіяні тут Мінагро, Мінекономіки, "Укрзалізниця" і ВЦА», – пояснив процедуру Міністр.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • SHADOW
16.04.22 13:25

только цены почему то растут каждую неделю

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям