Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.04.22
3606 0 Печатать

Допомога переселенцям стане потужнішою: Мінреінтеграції та УВКБ ООН підписали меморандум про посилення співпраці

15 квітня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в особі Віце-прем’єр-міністра України Ірини Верещук та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в особі голови представництва УВКБ ООН в Україні Кароліни Ліндхольм-Біллінг підписали меморандум щодо співробітництва у розв’язанні гуманітарних проблем та наданні захисту і допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Основним напрямком у рамках підписаного меморандуму стане активна співпраця із забезпечення переміщених осіб житлом: шляхом будівництва модульних містечок, переобладнання нежитлових приміщень та ремонту зруйнованих будівель. А також - надання ВПО гуманітарної та фінансової допомоги для забезпечення їх соціальних та економічних прав.

«Сподіваюся, така посилена співпраця принесе ефективні результати, насамперед - у питаннях забезпечення житлом наших переселенців, - висловила надію Ірина Верещук. - Зараз це ключове завдання для України. Ми вже маємо пропозицію щодо будівництва житла, до прикладу, на Полтавщині та в інших областях, де наразі перебуває велика кількість ВПО. Тому будемо рухатися й напрацьовувати реальні кроки, щоб кожен українець, хто вимушено залишив свій дім, жив у комфортних умовах».

Крім того, Ірина Верещук під час зустрічі особисто сконтактувала представників УВКБ ООН з головами обласних адміністрацій для безпосередньої - більш скоординованої та ефективної - співпраці у питаннях забезпечення житлом ВПО.

Зазначимо, що Міністерство та УВКБ ООН співпрацюють ще з 2016 року, тоді ж було підписано перший меморандум. За цей час спільними зусиллями підтримано сотні тисяч людей: як ВПО, так і тих, хто лишився проживати вздовж лінії розмежування в Донецькій чи Луганській областях. Внутрішньо переміщені особи отримували сотні тисяч консультацій, в тому числі - правового та психологічного характеру.

Також було облаштовано основні об’єкти сервісних зон на КПВВ, ремонтувалось житло, яке було пошкоджене внаслідок обстрілів (більше 5 тис. об’єктів) та багато іншого.

Тож, наразі оновлений меморандум спрямований на посилення попередньої співпраці та пошук спільних довгострокових рішень для допомоги переселенцям та іншим громадянам України, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення рф, у вирішенні ключових проблем.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям