Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.04.22
25712 10 Печатать

У ДІї з'явилася комплексна послуга для внутрішньо переміщених осіб

Запустили комплексну послугу в Дії для внутрішньо переміщених осіб.

Якщо через війну вам довелося покинути домівку та евакуюватися в більш безпечні регіони України, то ви можете отримати в Дії за кілька кліків статус ВПО та виплату від держави — для себе та своїх дітей. Виплати для ВПО передбачені щомісячно в розмірі 2000 грн для дорослих та 3000 грн для дітей. Допомогу можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-які категорії товарів або ж зняти готівку. Щоб скористатися послугою, оновіть застосунок.

Як отримати послугу для ВПО в застосунку Дія?

1. Зайдіть у Дію та натисніть Послуги Отримати статус ВПО.

2. Вкажіть своє поточне місцеперебування, підтвердьте геолокацію та натисніть ⇒ Продовжити. Геолокоція потрібна лише один раз, лише в межах комплексної послуги ВПО.

3. Якщо маєте дитину, можете отримати статус переселенця і для неї — свідоцтво про народження підтягнеться в Дію або ж ви можете додати його вручну Якщо ж дітей у вас немає, натисніть ⇒ Зареєструватися без дітей.

4. Виберіть картку єПідтримка, щоб отримувати фінансову допомогу. Раптом у вас ще немає картки єПідтримка, оформте її в одному з банків-партнерів.

5. Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці) та залиште контактні дані. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту. От і все! Довідка ВПО зʼявиться в Дії поруч з іншими цифровими документами, а кошти буде виплачено на картку єПідтримка.

Зверніть увагу! Послуга наразі доступна для українців, які раніше не мали статусу ВПО. Команда Дії працює в турборежимі, щоб усі внутрішні переселенці могли отримати довідку та грошову допомогу онлайн.

Для зручності всю потрібну інформацію щодо соціальної допомоги постраждалим від війни ми зібрали на сайті.

Стежте за Дією в соцмережах, щоб першими дізнаватися про оновлення. Будуємо цифрову державу для українців!

Послугу реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України.

По материалам Дія

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олена
20.04.22 11:14

Все було би гаразд, якщо би Дія не вимагала ID-картку чи загран.паспорт. Якщо не має загран, та паспорт, як книжечка а ні пластик - нічого не вийде.

Ответить
  • Людмила
20.04.22 11:46

Олена, у мене батьки отримали допомогу без загранпаспорту і без айді картки. Головне, щоб у вас картка е-підтримки була з Приватбанку, де у вас має  бути поточний рахунок. При його відкритті проходить ідентифікація, яка підійде для ел. підпису. Інші банки такої можливості не дають.

Ответить
  • Олена
20.04.22 19:22

Людмила, дякую за пораду, але ніколи не мала рахунку в Приваті, так як не лежить душа до нього аж ніяк :)

Ответить
  • Станис
20.04.22 15:55

Так, це правда, неможна оформити підтримку, якщо немає ІD паспорта, хоч банк Приват, хоч інший. Все одно, Дія діє тільки якщо маєте пластик.

Ответить
  • Оксана
20.04.22 17:05

А если была справка переселенца, Дія не дает сделать новую((
Кто-то столкнулся с этой проблемой?

Ответить
  • Марія
20.04.22 21:28

В мене немає ІD паспорта і я спокійно користуюсь додатком Дія. Зареєструвалась через Приватбанк, оформила картку для отримання допомоги

Ответить
  • Станис
22.04.22 11:47

Марія, У тому й справа, картку оформити можливо, а ось отримати допомогу на цю картку неможна, якщо немає ID або загран. Це дискримінація населення.

Ответить
  • Марія
25.04.22 20:56

Станис, я отримала 6500 на цю картку без ID паспорта

Ответить
  • Станис
29.04.22 11:03

Марія, 6500 я теж отримав, але мова йде про 2000 та 3000 як ВПО, треба заееструватися як ВПО, ви не можете це зробити

Ответить
  • Оксана
21.04.22 21:23

У мене 3 детей я не могу получить статус 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям