Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.04.22
1511 0 Печатать

Держфінмоніторинг посилив роботу в умовах воєнного часу

Державною службою фінансового моніторингу України, як підрозділом фінансової розвідки України, в умовах воєнного часу, у І кварталі 2022 року вживалися посилені заходи практичного та організаційного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Насамперед з метою результативного санкціонування дій країни-терориста, Держфінмоніторинг докладає максимум зусиль, які направлені на позбавлення РФ фінансово-економічного потенціалу для продовження кровопролитної агресії в Україні та невідворотності повного відшкодування усієї шкоди, що була нанесла їх кривавими діями на нашій землі.

У свою чергу, в рамках операційної діяльності, у I кварталі 2022 року Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 141 матеріал (з них 90 узагальнених матеріалів та 51 додатковий узагальнений матеріал).

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 11 563,69 млн гривень.

Наразі, основним напрямком діяльності Держфінмоніторингу є встановлення каналів фінансування осіб, які можуть бути пов’язані з військовою агресією з боку російської федерації (РФ) та республіки білорусь (РБ) щодо України, у т.ч. диверсійно-розвідувальних груп.

Так, у І кварталі 2022 р. Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 14 матеріалів щодо фінансових операцій 83-х осіб, щодо яких є обґрунтовані підозри, що вони є колоборантами/зрадниками та можуть бути пов’язані з військовою агресією РФ та РБ щодо України.

У ході зазначених фінансових розслідувань Держфінмоніторингом зупинено (заблоковано) кошти у сумі 687,4 млн гривень.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям