Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.04.22
4604 5 Печатать

Плата за землю на територіях, де ведуться (велися) бойові дії або на тимчасово окупованих територіях

Законом України від 15.03.2022 р. № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до ПКУ, зокрема, доповнено новим п.п. 69.14 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Так, тимчасово на період з березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком в якому припинено або скасовано воєнний стан, введений Указом Президента України від 24.02.2022 р. № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», не нараховується та не сплачується плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями рф, та перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, а також земельних ділянок (земельних часток (паїв), які визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями рф, визначається КМУ.

По материалам Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Людмила
21.04.22 08:40

Краще напишіть чому КМУ досі не опрідилило перелік територій. 25 квітня фінансову звітність надавати, а ми не знаємо попадаємо ми під екоподаток чи ні.

Ответить
  • Ирина
21.04.22 09:28

Людмила, это точно, жду и не знаю что делать, когда будет перечень, мы Днепр. область, куда относится, кто скажет ?

Ответить
  • Евгения
21.04.22 09:55

Ну и для чего эта публикация, скажите, пожалуйста? Если этим отсутствующим перечнем не один десяток бухов оскомину себе набили. Публикация ни-ап-чом, уж извините за сленг. 

Ответить
  • Ирина
21.04.22 11:30

Евгения, они не знают перечня территорий и КМУ их не знает, хотя прошло уже много времени и зачем, чтоб потом что недоимку считать если кто не начислит за землю?

Ответить
  • Ольга
21.04.22 19:03

ну их в качель, я подала уточняющий и мать их за ногу

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям