Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.04.22
8056 0 Печатать

Ухвалено механізм розрахунку житлових субсидій для громадян з територій бойових дій

Кабінет Міністрів України 19 квітня ухвалив розроблений Мінсоцполітики спеціальний механізм розрахунку розмірів житлових субсидій та пільг в квітні та протягом неопалювального сезону для отримувачів, які мешкають у населених пунктах, що зараз перебувають у тимчасовій окупації або в районі активних бойових дій.

Цей механізм розроблений з метою щоб людині не потрібно було йти зайвий раз до органів соціального захисту. Він забезпечує безперебійне призначення, нарахування та виплату житлових субсидій та пільг у квітні та протягом неопалювального сезону 2022 року, в тому числі, автоматичне перепризначення у регіонах, де органи соціального захисту не працюють через активні бойові дії або тимчасову окупацію.

Автоматично, без звернення людини, відбудеться перепризначення житлових субсидій на неопалювальний період з травня поточного року для всіх одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2021/22 років.

Їхній розмір визначатиметься на основі розміру субсидії або пільги за січень 2022 року з урахуванням фактичних даних 2021 року про співвідношення середнього розміру субсидій або пільг у січні та квітні, а також у січні та вересні, як найбільш показовому місяці неопалювального сезону.

Це дозволяє, з одного боку, врахувати тарифи і ціни на житлово комунальні послуги цього року. А з іншого боку, враховує зміну розмірів субсидій та пільг в певному місяці по відношенню до січня на підставі фактичних даних за минулий рік.

Таке перепризначення буде здійснюватися на підставі інформації, наявної в органах соціального захисту населення з оновленням даних про доходи осіб від Пенсійного фонду України та Державної податкової служби.

Також, в результаті ухваленого Урядом рішення субсидію призначатимуть людям, які отримали валюту від благодійних організацій або придбали її для оплати лікування чи навчання.

Ще один крок назустріч людям з регіонів, де ведуться бойові дії: їм субсидію призначать з початку сезону, незалежно від того, в якому місяці сезону вони звернулись за призначенням.

Отримувачам субсидій з територій, де ведуться бойові дії, дозволили не інформувати про обставини, які впливають на призначення та розмір субсидії упродовж дії воєнного стану. Але при цьому, вони зобов’язані поінформувати про такі обставини протягом першого місяця після скасування воєнного стану.

По материалам Федерація професійних спілок

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям