Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.04.22
893 0 Печатать

На час дії воєнного стану доступ до відкритої інформації про учасників ринку небанківських фінансових послуг обмежується

Для уникнення незаконного використання агресором відкритої інформації про учасників ринку небанківських фінансових послуг України та з метою посилення безпеки Національний банк обмежив доступ до неї під час дії воєнного стану. 

Так, регулятор обмежив відкритий доступ користувачів до даних з окремих реєстрів та переліків. Зокрема, Державного реєстру фінансових установ, реєстру колекторських компаній, Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів, переліку небанківських фінансових груп тощо. 

Крім того, припинено доступ до Комплексної інформаційної системи Нацбанку (далі – КІС НБУ). Доступ до цієї системи надаватиметься авторизованим у КІС НБУ надавачам фінансових послуг.

Упродовж дії воєнного стану інформація про структуру власності надавачів фінансових послуг та колекторських компаній не буде розміщуватися на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України. Доступ до такої інформації, розміщеної раніше, з 22 квітня буде закритий. Отримати ці дані юридичні та фізичні особи України зможуть отримати за визначеною процедурою.

Небанківські фінансові установи, юридичні особи, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, колекторські компанії протягом дії воєнного стану в Україні не зобов'язані розміщувати відомості про свою структуру власності на власних вебсайтах.

Такі зміни передбачені постановою Правління Національного банку України від 20 квітня 2022 року № 77 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 березня 2022 року № 39" (далі – постанова).

 Постанова набирає чинності з 22 квітня 2022 року.

Довідково

Доступ користувачів до інформації з реєстрів та переліків, до КІС НБУ та інформації про структуру власності надавачів фінансових послуг та колекторських компаній буде поновлений протягом п’яти робочих днів із дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Постанова підготовлена на виконання Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX "Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні".

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям