Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.04.22
4194 0 Печатать

Скориговано правила організації діловодства та архівного зберігання документів

Наказом Мін'юсту від 21.04.2022 р. № 1581/5 затверджено зміни до Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

Серед таких змін:

1. Уточнено, що відповідальність за організацію діловодства та архівної справи несе керівник установи. Контроль за оформленням на належному рівні документів, а також організацію діловодства та зберігання документів у структурних підрозділах здійснюють їх керівники.

2. Служба діловодства розробляє інструкцію з діловодства установи, якою одночасно регламентують питання організації діловодства у паперовій та електронній формах. Її затверджують розпорядчим документом установи.

3. Змінено вимоги до позначення «Найменування установи» в документах.

4. Встановлено, що обов'язковому датуванню і підписанню підлягають усі службові відмітки на документах, пов'язані з їх проходженням та виконанням (резолюції, погодження, візи, відмітки про виконання документа і внесення його до справи).

5. Проекти нормативно-правових актів, наказів (розпоряджень) з основної діяльності, адміністративно-господарських питань та додатки до них візують також керівник служби діловодства, керівник структурного підрозділу (спеціаліст) з питань запобігання та виявлення корупції, а також редактор (за наявності).

Проекти наказів (розпоряджень) з кадрових питань (особового складу) та додатки до них візують працівник кадрової служби, який створив документ, та його керівник, а також залежно від видів наказів посадові особи структурного підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції (за наявності), бухгалтерської служби, інші посадові особи, яких стосується документ.

6. Також уточнено порядок внесення напису про засвідчення копії документа.

7. Особові справи керівного складу та працівників підприємств, установ та організацій зберігаються за основним місцем роботи.

8. Вилучати документи для знищення без проведення попередньої експертизи їх цінності заборонено.

Наказ від 21.04.2022 р. № 1581/5 набув чинності з 27.04.2022 року.

 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям