Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.05.22
1796 1 Печатать

Збільшено до 150 євро пільгову межу для міжнародних відправлень

Із 30 квітня 2022 р. набрали чинності зміни до ПКУ, якими передбачено звільнення від оподаткування ПДВ та митом міжнародних поштових та експрес-відправлень вартістю до 150 євро для фізосіб.

Зміни внесено Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях)» від 25.01.2022 р. № 1998-IX (далі - Закон № 1998).

Найцікавіша новація цього Закону - неоподатковувану вартість посилок, що завозяться на митну територію України, збільшили зі 100 до 150 євро.

Зауважимо, що таким чином повернули норму, яка діяла до 2019 року. Нагадаємо, що з 1 липня 2019 року неоподатковуваний ліміт поштових посилок був зменшений зі 150 євро до 100 євро.

Отже, ПДВ оподатковуватиметься лише частина вартості, що перевищує ліміт в 150 євро. Наприклад, якщо товари в посилці коштують 200 євро, то ПДВ треба сплатити з 50 євро.

Також зазначено, що відповідальними за нарахування та сплату ПДВ, якщо товар приходить в Україну через поштові служби, будуть оператори поштового зв'язку.

Отже, Законом № 1998-ІХ удосконалено адміністрування ПДВ щодо операцій із ввезення товарів на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, а також спрощено сплату податку одержувачами через покладання функцій із його сплати на операторів поштового зв'язку та експрес-перевізників у разі декларування таких товарів із застосуванням відповідних електронних реєстрів міжнародних поштових та експрес-відправлень.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Яна
03.05.22 12:58

Та благодетели, щоб ми ні в чому собі не відказували (((((.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям