Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.05.22
1426 0 Печатать

Чи може повторно зареєстрований ФОП обрати єдиний податок за ставкою 2%?

Реєстрація платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 % доходу здійснюється за результатами обробки заяви про застосування спрощеної системи оподаткування.

Подана заява підлягає перевірці на відповідність зазначених суб’єктом господарювання видів господарської діяльності та повноти її заповнення (ставки, дати обрання, тощо). При цьому, підставами для відмови у реєстрації платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 % доходу є здійснення суб’єктами господарювання діяльності, визначеної п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Пунктом 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ не передбачено обмежень щодо обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 % доходу фізичною особою – підприємцем, щодо якої державним реєстратором прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності, у разі нової реєстрації ФОП у поточному році. Відповідно, такі платники можуть обрати третю групу платника єдиного податку за ставкою 2 % доходу.

По материалам ГУ ДПС в Івано-Франківській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям