Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.05.22
2468 0 Печатать

Уряд затвердив механізм зарахування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів до місцевих бюджетів

Рішенням Уряду затверджено механізм розподілу між бюджетами місцевого самоврядування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів.

Відповідне рішення прийнято на виконання Закону України від 30.11.2021 № 1914-IX, яким змінюється механізм справляння акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів. Зокрема, зазначеним законом передбачається перенесення на виробників та імпортерів тютюнових виробів обов’язку сплати 5-% акцизного податку з роздрібного продажу суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів. Сьогодні такий обов’язок покладено на суб’єктів роздрібної торгівлі.

Саме для забезпечення розподілу податку, який сплачуватимуть виробники та імпортери, постановою Уряду запроваджується механізм зарахування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів до бюджетів місцевого самоврядування.

Зокрема, зазначеною постановою передбачається, що:

  • ДПС щомісячно розраховуватиме частки для зарахування до відповідного бюджету місцевого самоврядування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів на основі даних реєстраторів розрахункових операцій, в тому числі програмних, як співвідношення вартості операцій з роздрібної торгівлі тютюновими виробами на відповідній території за останній звітний місяць до загального обсягу вартості таких операцій в цілому по Україні за останній звітний місяць.
  • Казначейство ж, своєю чергою, зараховуватиме в автоматичному режимі суми податку до відповідних бюджетів місцевого самоврядування пропорційно до часток, визначених ДПС.
По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям