Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.05.22
1120 0 Печатать

Передали ЗСУ за винагороду техніку держави - агресора. Чи сплачувати податки?

Чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу ФО сума винагороди за добровільно передану ЗСУ придатну для застосування бойову техніку держави-агресора відповідно до Закону України від 01.04.2022 р. № 2172-ІХ «Про встановлення винагороди за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора»?

Законом України від 21.04.2022 року № 2214-IX «Про внесення зміни до пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування винагороди за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора» внесено зміни до ПКУ, а саме п. 165.1 ПКУ доповнено новим п.п. 165.1.63.

Відповідно до п.п. 165.1.63 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума винагороди за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора відповідно до Закону України від 01.04.2022 р. № 2172-ІХ «Про встановлення винагороди за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора».

По материалам Категорія 103.04 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям