Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.05.22
1312 0 Печатать

Довідку про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) видаватимуть за новим порядком

ДПС України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та форми цієї довідки» (далі – проєкт наказу).

Документ розроблений з метою приведення у відповідність нормативно-правової бази із прийнятими змінами до ПКУ, внесеними Законом України від 30.11.2021 р. № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914) щодо отримання від контролюючого органу підтвердження сплати нерезидентом в Україні податку на прибуток (доходи).

Проєкт наказу є забезпеченням практичного застосування положень п. 137.7 ПКУ шляхом  затвердження форми та порядку отримання нерезидентом підтвердження щодо сплати в Україні податку на прибуток (доходи).

Так, вдосконалено процедуру звернення нерезидента до контролюючого органу шляхом подання уніфікованої форми заяви.

Зокрема, проєктом наказу забезпечена можливість реалізації платниками податків права подання заяви про видачу довідки  про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та отримання такої довідки не тільки в паперовій, а й засобами електронного зв’язку в електронній формі, з урахуванням вимог розділу ІІ ПКУ.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту наказу можуть надсилатися упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на офіційному порталі Державної податкової служби України за адресою:  Державна податкова служба України, Департамент оподаткування юридичних осіб, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e‑mail:  ushakov@tax.gov.ua.

Додаткові матеріали:

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям