Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.05.22
1152 0 Печатать

Мінагрополітики: Уряд скасував заборону на експорт проса і цукру

Уряд скасував заборону на експорт проса і цукру. Про це йдеться в ухваленій постанові Кабінету Міністрів України № 549 від 3 травня 2022 р.

Експорт проса і цукру було заборонено постановою від 5 березня 2022 р. № 207, якою затверджено переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2022 рік.

Із відповідним листом-пропозицією – про скасування заборони експорту проса – до Мінагрополітики звернулися профільні асоціації.

Так, пропозиція проса станом на сьогодні сягає 200 тис. тонн, тоді як його середнє внутрішнє споживання становить 80 тис. тонн в рік.

Стосовно цукру, то його пропозиція на ринку становить понад 1,5 млн тонн при внутрішній річній потребі в 1,1 млн тонн. При цьому майже 99% площ під цукрові буряки уже засіяно — 181,4 тис. га.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям