Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.05.22
1320 0 Печатать

Мінсоцполітики та Міжнародна організація з міграції розширили напрями співробітництва для допомоги постраждалим від війни

12 травня Міністр соціальної політики України Марина Лазебна та Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Ан Нгуєн провели зустріч, результатом якої стало підписання Додаткового протоколу до Угоди про співробітництво між Мінсоцполітики та МОМ.

Завдяки підписанню вищезазначеного протоколу запрацює Програма багатоцільової грошової допомоги МОМ, яка є додатковою до будь-якої державної допомоги і становить 2220 грн на місяць на особу і буде надаватися принаймні протягом трьох місяців.

Дуже важливо, що ця Програма фокусуватиметься, але не обмежуватиметься такими категоріями серед переміщених осіб або людей, які постраждали від конфлікту як вагітні жінки, самотні жінки або чоловіки з дітьми, домогосподарства з двома і більше дітьми, домогосподарства з особами з інвалідністю, літні люди старше 65 років.

Крім того, передбачається надання технічної та експертної підтримки МОМ в питаннях реєстрації ВПО на місцевому рівні, що дозволить покращити відповідну процедуру.

Міністр висловила щиру подяку Представництву Міжнародної організації з міграції за послідовну підтримку, яку представництво в Україні надає з 1996 року, і особливо зараз, коли наші громадяни потерпають від воєнної агресії Російської Федерації проти України.

Марина Лазебна поінформувала про урядові рішення, які направлені на системну допомогу переселенцям в умовах війни, а саме онлайн-реєстрацію переселенців, забезпечення людей житлом, сприяння у працевлаштуванні, а також надання грошової допомоги переміщеним особам.

Міністр також повідомила про співпрацю з міжнародними партнерами та координацію програм міжнародних, іноземних, урядових та неурядових організацій для надання грошових виплат ВПО, які доповнюють державну допомогу, та підтримують найбільш вразливі групи людей, з урахуванням їх потреб, що виникають у зв’язку із збройним нападом та внутрішнім переміщенням.

«Але окрім внутрішньо переміщених людей, допомоги також потребують люди з деокупованих територій, які пережили жахи окупації, і люди, які досі лишаються в окупованих, заблокованих та оточених містах», - зазначила Марина Лазебна.

Міністр повідомила, що найближчим часом на Уряді буде розглянуто підготовлене Міністерством рішення щодо охоплення соціальною підтримкою та надання доступу до отримання виплат особам, які:

  • проживали і проживають у деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб;
  • проживають у населених пунктах, які знаходяться у зоні активних бойових дій або постійних обстрілів, не виїздили з них і продовжують там проживати – тому не є ВПО;
  • продовжують проживати в населених пунктах на тимчасово окупованих територіях.

З огляду на це та з метою якнайширшого охоплення кола людей, які потребують соціальної підтримки, Міністр запропонувала представництву МОМ долучитися до програм підтримки саме таких людей із числа найбільш вразливих категорій.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям