Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.05.22
1600 0 Печатать

Держпродспоживслужба пояснила правила отримання висновків санепідем експертизи

Введення воєнного стану та військові дії на території держави суттєво ускладнили, а подекуди унеможливили отримання підприємцями ряду дозвільних документів. Йдеться, наприклад, про висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, отримання яких було необхідною передумовою для реалізації багатьох типів товарів, в тому числі критично важливих для споживачів, наприклад, засобів гігієни, дитячого харчування, мийних засобів, косметичних виробів, деяких харчових продуктів, техніки, тощо.

Протягом останніх місяців державні органи прийняли цілий ряд рішень щодо спрощення умов ведення бізнесу, зокрема, передбачили декларативний принцип отримання дозвільних документів. У той же час, представники бізнесу не були впевнені, чи поширюватиметься це спрощення на Висновки, як це трактуватиметься профільним державним органом, тощо. Окрім цього, відкритим залишалось питання подовження дії Висновків термін дії яких нещодавно збіг або має  сплинути найближчим часом.

Тож, Європейська Бізнес Асоціація звернулась із офіційним запитом до Держпродспоживслужби з проханням надати роз’яснення щодо отримання та терміну дії Висновків.

Цього тижня Асоціація отримала офіційний лист від Держпродспоживслужби, в якому зазначено, що суб’єкти господарювання можуть здійснювати господарську діяльність в умовах воєнного стану за декларативним принципом шляхом подання декларації про провадження господарської діяльності до Міністерства економіки України без отримання Висновків. Також, Держпродспоживслужба підтвердила, що строк дії дозвільних документів, у тому числі Висновків, автоматично продовжується на період воєнного стану.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна за надані роз’яснення. Сподіваємось і на подальшу конструктивну співпрацю та створення умов (і після воєнного стану), які б дозволяли бізнесу працювати, забезпечувати населення важливими товарами, а державу податковими надходженнями.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям