Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.05.22
9428 2 Печатать

У табелі позначка «НЗ»: що писати в Об’єднаному звіті?

Автор: Жиленко Катерина, експерт з питань оплати праці.

Працівниця з 24 лютого відсутня на роботі. Відомо лише те, що вона перебуває за кордоном. У табелі дні відсутності позначено як «НЗ». За лютий їй нараховано зарплату в розмірі 6300 грн. Як відобразити лютий та березень 2022 року в Об’єднаному звіті?

У запитанні описано досить розповсюджену сьогодні ситуацію. Рятуючись від війни, працівники тікають у безпечні місця, у тому числі за кордон. Є багато варіантів оформлення їх відсутності на роботі. Серед них відпустки, простій, дистанційка. Але якщо жоден не підходить, то є ще варіант — неявки з нез’ясованих причин. У табелі обліку використання робочого часу такі дні відображають позначкою «НЗ». Також використовують позначку «І» (інші причини неявок). Коли працівник повернеться, слід запропонувати йому надати пояснення щодо причин відсутності. Імовірніше, у період війни причина відсутності буде поважною.

ВАЖЛИВО!

Період, позначений у табелі обліку робочого часу «НЗ», оплаті не підлягає.

Заповнення Об’єднаного звіту в описаній ситуації розглянемо на прикладі.

Эксклюзивный материал для подписчиков сайта
    Подписывайтесь и читайте полностью:
  • новости, эксклюзивные статьи, справочники
  • загружайте бланки
  • все это без рекламы
70
грн/
месяц
Уже оплатили? Войти
Подписчики PRO-доступа получают бесплатный доступ к порталу бонусом к подписке.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • a
16.05.22 15:43

Вопрос был как заполнять отчет по ЕСВ, а не табель

Ответить
  • Галина
17.05.22 10:08

Очень своевременно, сдали 10 - комментируем 16. И что значит "Отже, дні такої відсутності залишаються в розрахунку середньої зарплати." Если в последующем будет больничный то средний заработок будет все время уменьшаться, если эти дни считать рабочими. Или вы предлагаете потом сдавать уточненки, когда выясниться как считать дни отсутствия?

Ответить
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям