Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.05.22
1231 0 Печатать

Європа підтримає Україну у післявоєнному відновленні інфраструктури

Європейська комісія затвердила стратегічний план «Відновлення України». У ньому окреслені ключові реформи та інвестиції, необхідні для побудови процвітаючого та сталого майбутнього України.

Програма «Відновлення України» стане основним юридичним інструментом підтримки Європейським Союзом плану реконструкції шляхом поєднання грантів і позик. Вона буде закладена в бюджет ЄС, забезпечуючи тим самим прозорість, підзвітність та надійне фінансове управління цією ініціативою.

«Україна, безперечно, належить до великої європейської родини і ми вдячні колегам за готовність співпрацювати над планом відновлення вже зараз, попри те, що війна триває. Зі свого боку, ми мобілізуємо всі необхідні ресурси для швидкого втілення прийнятих рішень.

Відбудова включає усі галузі, кожна з яких має свою специфіку, тому завдання інфраструктури — забезпечити комплексні рішення для транспортного сполучення та високої мобільності.

Міністерство інфраструктури має найвищі показники реалізації проектів спільно з міжнародними партнерами, цей досвід буде основою для системної співпраці і забезпечення прозорості та ефективності усіх процесів» – заявив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Наразі можна виділити наступні основні напрямки реконструкції:

  • відбудова країни, зокрема інфраструктури, медичних установ, житла та шкіл, а також цифрової та енергетичної галузі відповідно до європейських стандартів;
  • продовження процесу модернізації держави та її інституцій для забезпечення належного врядування та поваги до верховенства права шляхом надання підтримки адміністративного потенціалу та технічної допомоги, у тому числі на регіональному та місцевому рівнях;
  • реалізація порядку денного з метою поглиблення економічної та соціальної інтеграції України та її народу до ЄС;
  • відновлення економіки та суспільства України, сприяючи сталій та інклюзивній економічній конкурентоспроможності, сталій торгівлі та розвитку приватного сектору, водночас сприяючи «зеленому» переходу країни та цифровізації.
По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям