Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.05.22
3390 0 Печатать

Як отримати компенсацію за розміщення внутрішньо переміщених осіб

Розв'язана росією війна досі змушує українців покидати свої будинки й переїздити у безпечніші місця. Ті, хто прихистили внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію від держави.

Для цього необхідно:

  • подати заяву в паперовій або електронній формах до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім’я й по-батькові кожного з розміщених, додаючи копії документів, що посвідчують їх особу;
  • протягом 5 днів органи місцевої влади можуть перевіряти кількість переселенців та їхні дані, а також чи безкоштовно вони проживають.

Отримати компенсацію можуть тільки громадяни України віком від 18 років, які є власниками житлових приміщень і безоплатно розміщують у них ВПО. Розмір грошової допомоги становить 450 гривень за одну особу на місяць.

Додатково інформуємо: в Україні діє проєкт «Там, де вас чекають», що допомагає українцям евакуюватися потягом і знайти прихисток. Доступна інтерактивна мапа з вільними місцями в областях.

Крім цього, для пошуку безкоштовного житла можна скористатись платформою «Допомагай» або зателефонувати на номер «гарячої» лінії 0 (800) 332 238.

Також за допомогою веб-ресурсу «Прихисток», обравши опцію «Знайти житло», можна переглянути наявні пропозиції надання безкоштовного житла в усій Україні та зв’язатися з його власником.

По материалам Мінреінтеграції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям