Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.05.22
1155 0 Печатать

Змінено порядок обчислення стажу депортованим особам

Депортованим особам, які знаходилися на спецпоселенні, періоди роботи на спецпоселенні зараховуються до страхового стажу для призначення пенсії у потрійному розмірі відповідно до Закону України від 15.02.2022 р. № 2040-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства”.

Для зарахування у потрійному розмірі відповідних періодів роботи, що мала місце до 1 січня 2004 року, необхідно надати документи про:

  • належність до депортованих осіб (посвідчення);
  • час (період) перебування на спецпоселенні;
  • періоди роботи на спецпоселенні.

Довідково

• Посвідчення видається уповноваженим органом, в т.ч. місцевою держадміністрацією.

• Час перебування на спецпоселенні визначається періодом з моменту депортації до моменту зняття режиму спецпоселень.

• Основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка. За відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи або архівними установами.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям