Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.05.22
1583 0 Печатать

Роботодавців штрафуватимуть за дискримінацію у вакансіях

Мінекономіки розробило проект постанови КМУ “Про затвердження Порядку сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог Закону України “Про рекламу” щодо реклами про вакансії (прийом на роботу)”.

Проект розроблено на виконання вимог абз. 2 п. 4 розділу І Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі”.

Стаття 241 Закону України “Про рекламу” містить вимоги до рекламодавців – замовників реклами про вакансії (прийом на роботу) для її виробництва та/або розповсюдження.

Законом України від 10.09.2021 р. № 1750-IX “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі” внесено зміни до Закону України “Про рекламу”.

Так, частину третю статті 241 Закону України “Про рекламу” викладено у новій редакції: “у разі порушення вимог цієї статті рекламодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку” (абзац другий пункту 4 розділу І Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі”).

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям