Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.06.22
2737 0 Печатать

Щодо коригування податкових зобов’язань та податкового кредиту після переходу на єдиний податок за ставкою 2%

У разі, якщо після постачання товарів платнику ПДВ здійснюється повернення таких товарів вже особою, яка перейшла на спрощену систему оподаткування, особливості якої визначено п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ, то за такою операцією на момент повернення товарів ні податкові зобов’язання постачальника, ні податковий кредит покупця не коригується.

Якщо відвантаження товарів здійснювалось особі, яка застосовувала спрощену систему оподаткування, особливості якої визначено п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ, а повертається такий товар платником ПДВ після завершення її використання, то за такою операцією податковий кредит не коригується, оскільки він не формувався покупцем, а податкові зобов’язання постачальника можуть бути відкориговані після повернення коштів за отриманий товар.

Довідково: тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, фізичні особи - підприємці та юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми мають право перейти на 3 групу спрощеної системи оподаткування  за ставкою 2 % доходу, особливості якої визначено п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ.

По материалам ГУ ДПС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям