Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.06.22
7544 3 Печатать

Постачальник перейшов на ЄП за ставкою 2% та не може зареєструвати складені раніше ПН. Яка доля податкового кредиту у покупця?

Чи потрібно коригувати (зменшувати) податковий кредит за звітні періоди лютий – травень 2022 року, який сформований на підставі первинних (розрахункових) документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими податковими накладними/розрахунками коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних у зв’язку з тим, що постачальник є платником єдиного податку за ставкою 2 % доходу?

Право на податковий кредит сформований за звітні (податкові) періоди лютий – травень 2022 року на підставі первинних документів, отриманих від особи, яка на дату першої події операції з постачання товарів/послуг (відвантаження/надання товарів/послуг чи їх оплата) була зареєстрована як платник ПДВ та надалі перейшла на сплату єдиного податку за ставкою 2 % доходу, зберігається за умови, що податкові накладні/розрахунки коригування, складені за такими операціями, зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних протягом 60 календарних днів з дня відновлення реєстрації такої особи (постачальника) платником ПДВ.

Тому коригувати (зменшувати) податковий кредит за звітні періоди лютий – травень 2022 року, який сформований на підставі первинних документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими податковими накладними/розрахунками коригування в ЄРПН у зв’язку з тим, що постачальник перейшов на сплату єдиного податку за ставкою 2 % доходу не потрібно.

По материалам Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
07.06.22 15:28

не поняла.... это что значит - когда поставщик ПОТОМ вернется на общую систему, то должен зарегистрировать нам февральские-майские в течение 60 дней? и что - потом постоянно проверять - вернулся/зарегистрировал?? а если не вернулся, а если все-таки не зарегистрировал???помогите понять

Ответить
  • Инна
07.06.22 15:44

Получается кредит будет, а регистрационной суммы нет, все равно прийдеться пополнять счет. Смысл в таком кредите?

Ответить
  • Ніна-Н
07.06.22 16:07

На цьому ж ресурсі в аналітичних статтях Солошенко нема такої впевненості з такого ж питання.. Звідки такі висновки у Південного міжрегіонального управління ДПС, за матеріалами якого ця стаття?  

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям