Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.06.22
2334 0 Печатать

Бізнес закликає дозволити виїзд громадян за кордон з метою службових відряджень

Наразі перетин кордону у службових цілях можливий виключно для заброньованих військовозобов’язаних працівників, а також інших категорій осіб, зазначених у Правилах, до яких переважна більшість працівників підприємств не належить.

Важливим елементом забезпечення національної економічної безпеки на час воєнного стану є робота підприємств в тилу, які забезпечують стабільність економіки держави збереженням робочих місць, оплатою праці та відповідно фінансовим забезпеченням сімей працівників, сплатою податків і внесків.

Військовозобов’язані працівники задіяні у процесах безперебійної роботи підприємств, своєчасному виконанні замовлень, продовженні функціонування підприємств в цілому.

Таким чином, військовозобов’язані працівники, які працюють на підприємствах, установах і організаціях, як і військовослужбовці виконують визначені завдання щодо захисту економічної національної безпеки задля збереження суверенітету і територіальної цілісності України.

Задля забезпечення сталого функціонування підприємств працівники мають виконувати свої функції у тому числі за кордоном, зокрема, для тестування нового робочого обладнання, поставленого в рамках контрактів, участі у виставках (ярмарках) для промоції продукції національних виробників та укладення нових договорів, інших завдань, які покликані забезпечити та наростити експортну потужність нашої держави у цей важкий час. 

У зв’язку з цим роботодавці звернулися до Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економіки України Юлії Свириденко з проханням надати доручення профільному департаменту розробити зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджені постановою КМУ від 27.01.1995 р. № 57, передбачивши категорії осіб з числа персоналу підприємств, установ, організацій, які не мають бронювання (окрім тих, що належать до дефіцитних військових спеціальностей), та окремий порядок їх виїзду за кордон виключно та з метою службових відряджень. 

По материалам Федерація роботодавців України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям