Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.06.22
3516 1 Печатать

У Раді пропонують виключати із розрахунку пенсій низькі зарплати у період війни

Подолання наслідків кризової економічної ситуації, спричиненої воєнним станом, введеним відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», є одним з пріоритетних завдань держави і вимагає постійного реагування на потреби громадян України.

На сьогодні законами України на період дії воєнного стану, передбачено низка заходів щодо підтримання економіки України та добробуту громадян України із врахуванням обмежень та наслідків викликаних збройною агресією проти України.

Однак незважаючи на допомогу наших міжнародних партнерів та дій влади щодо підтримання гідних умов життя людини та громадянина, прибутки громадян зменшились, що в подальшому може негативно вплинути і на пенсійне забезпечення через врахування періоду страхового стажу для обчислення пенсії під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

З  метою вирішення зазначеного питання до Верховної Ради внесено проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо можливості виключення періоду страхового стажу для обчислення пенсії під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" (реєстр. № 7453).  

Законопроєктом пропонується недопущення зниження коефіцієнту заробітної плати при обчисленні пенсій фізичним особам за місяці часткового зменшення доходу на період дії воєнного стану, а саме пропонується визначити, що за бажанням особи, яка звернулася за призначенням пенсії, з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, виключаються періоди страхового стажу під час воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», а також протягом трьох місяців з дня припинення або скасування воєнного стану. 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
13.06.22 17:39

могли бы месяцы войны посчитать по средней з/п за 2021год для пенсии, но нет, есв ж никто  не перечислит 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям