Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.06.22
2581 0 Печатать

МОЗ реагує на скарги медиків на невиплату зарплату

МОЗ продовжує реагувати на звернення щодо затримки з виплатою заробітної плати медикам, які у деяких медичних закладах виникають через недбалість керівництва. Зокрема, Міністерство отримало сигнал від профспілок, що низка медичних закладів у регіоні заборгувала виплати медичним працівникам. Про це Міністр охорони здоров'я повідомив під час наради з керівництвом Тернопільської ОВА та керівниками медичних установ.

За словами Віктора Ляшка, Уряд ще в березні ухвалив постанову, якою запровадив пакет дофінансування «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги». Претендувати на нього мала право лікарня, у якої укладено договір із НСЗУ та яка за даними бухгалтерського обліку була неспроможною виконати постанову Уряду щодо забезпечення ринкової заробітної плати медпрацівникам.

“Сьогодні ми бачимо, що Міністерство ще 3 місяці тому дало всі механізми закладам охорони здоров'я, аби вони були спроможні забезпечити виплату заробітної плати медикам. Адже у війну будь-які затримки із заробітної плати – неприпустимі. Це позиція, якої дотримувався і буде дотримуватися МОЗ. Однак керівництво деяких медичних закладів з незрозумілих причин не подалося на механізм дофінансування та фактично штучно створило заборгованість по заробітній платі”, – заявив Віктор Ляшко.

Також Міністр акцентував увагу, що переведення медиків в цілях “економії” коштів на 0.5 чи 0.75 ставки, коли вони працюють повний робочий день – є неприпустимими.

МОЗ, зі свого боку, ініціює створення чергового пакету дофінансування для медичних закладів, які неспроможні власним коштом забезпечити виплату базової заробітної плати медикам на рівні не менше ніж 20 000 гривень для лікарів та 13 500 для медичних сестер.

Нагадаємо, що за 100 днів війни, медичні заклади вже отримали понад 40 мільярдів гривень фінансування за Програмою медичних гарантій.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям