Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.06.22
6584 5 Печатать

Військовий збір для захисників України скасовано на час дії воєнного стану

19 червня Верховною Радою прийнято Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану" (законопроєкт № 7432).

Метою документу є скасування сплати військового збору військовослужбовцями Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України; особами рядового, начальницького складу, працівниками Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та іншими особи, які беруть участь в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресій Російської Федерації в умовах воєнного стану.

Відповідні зміни внесено до Підпункту 1.7 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України.

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування. На момент підготовки цього матеріалу, Закон передано на підпис Голові Верховної Ради.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Любовь
20.06.22 09:53

А с средней зарплаты мобилизованного работника удерживать военный сбор или не надо?

Ответить
  • Раїса
20.06.22 10:00

З зар плати якого місяця?

Ответить
  • Антонина
20.06.22 10:05

Уважаемая редакция, название статьи не соответствует содержанию. Уж Вам ли не знать, что передано на подпись это еще не значит подписано. Так что законопроект и скасовано в одной статье-не корректное описание деятельности наших законотворцив

Ответить
  • Светлана
20.06.22 11:35

,,,,,особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь,,,,  Тут певно мова йде тільки про  грошове забезпечення  , а не про середню  зарплату

Ответить
  • діна
20.06.22 14:50

хочу заметить-що з початку війни ...деякі змін-які  ніби то  приймаються ..щоб  полегшити життя підприємництва= усе це великий БЛЄФ! так само як і той брєдовий   2% єд податок- ХТО  ЦІ такі щедрі  "ДІЯЧІ" хотілося б.щоб  усі "обдаровані пільгами " знали  їхні обличчя....коли ця  хитрість- брехня скінчиться в країні???

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям