Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.06.22
1083 0 Печатать

Як ДПС буде повідомляти власників та користувачів сільгоспземель про нараховану суму податку

Підпунктом 4 пункту 34 розділу І Закону України від 30.11.2021 р. № 1914-IX внесено зміни до ПКУ, якими передбачено впровадження для фізичних осіб (крім фізичних осіб – підприємців) – власників, орендарів, користувачів на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, не переданих такими особами в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, визначення загального мінімального податкового зобов’язання контролюючим органом.

Мінімальне податкове зобов’язання обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру та/або на підставі оригіналів чи належним чином засвідчених копій відповідних документів платника податків, зокрема документів, що підтверджують право власності/користування.

Податкове повідомлення-рішення на суму позитивного значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов’язання та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів,  пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю на земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, надсилається (вручається) платнику податку у порядку, визначеному ст. 42 розділу ІІ ПКУ, до 1 липня року, наступного за звітним, з детальним розрахунком податкового зобов’язання з ПДФО.

Для вирішення зазначеного питання Мінфіном розроблено проєкт наказу «Про затвердження Змін до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків».

Додаткові матеріали:

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень рішень платникам податків»

Додаток 1. Проект Змін

Додаток 2. Додаток 31

Додаток 3. Пояснювальна записка

Додаток 4. Порівняльна таблиця

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям