Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.06.22
3539 0 Печатать

У Раді пропонують перенести строки оприлюднення фінзвітності

З метою покращення якості річної фінансової звітності та аудиторських звітів великих та середніх підприємств, а також суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, народними депутатами пропонується збільшити граничні строки для їх оприлюднення та надання тим самим часу для більш якісної їхньої підготовки.

Подовження термінів оприлюднення фінзвітності передбачено законопроєктами № 7488 та № 7489.

Перенесення максимальних термінів оприлюднення річної фінзвітності разом з аудиторським звітом суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях а також - великих та середніх підприємств, з 30 квітня, та, відповідно, 01 червня на 01 вересня та 01 жовтня року, наступного за звітним, дасть можливість:

- великим підприємствам та підприємствам, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, що зобов’язані у відповідності до п. 2 статті 12-1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» № 996-XIV від 16.07.1999р., складати фінансову звітність за міжнародними стандартами, скласти якісну фінансову звітність, яка задовольнятиме інтереси всіх користувачів;

- середнім підприємствам всіх організаційно-правових форм, обрати аудитора в умовах відсутності тиску обмежуючих обставин (як то короткий часовий проміжок, обмежена пропозиція в силу обмеженості робочого часу суб’єктів аудиторської діяльності (далі - САД), що входять до 3 Розділу Реєстру аудиторів та аудиторських фірм України; відсутність розроблених процедур відбору САД, що здійснюватиме аудит річної фінансової звітності середнього підприємства);

- суб’єктам аудиторської діяльності, включеним до 3 - 4 Розділів Реєстру аудиторів та аудиторських фірм України - надати означеним вище суб’єктам господарювання послугу аудиту річної фінансової звітності вчасно, забезпечити потребу ринку в цій послузі повністю та з належною якістю.

- державі та громадянському суспільству, іноземним інвесторам, іншим користувачам фінансової звітності – отримати належну впевненість в даних про фінансовий стан та фінансові результати, рух капіталу та грошових коштів означених підприємств при плануванні інвестицій, кредитуванні, інших видах фінансування їх розвитку та діяльності, і, як наслідок – досягненні іншого рівня економічної ефективності, рівня та якості економічного зростання економіки України.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям