Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.06.22
1119 0 Печатать

ДПС фіксує непоодинокі випадки продажу тютюнових виробів без марок акцизного податку

ДПС України постійно проводить моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж підакцизних товарів.

Так, за результатами проведених ДПС обстежень місць торгівлі підакцизними товарами на території м. Києва виявлено непоодинокі випадки продажу тютюнових виробів, у тому числі тютюну для кальянів іноземного походження, без марок акцизного податку.

У переважній більшості в таких об’єктах торгівлі продаж тютюнових виробів здійснюється без застосування зареєстрованих в органах ДПС РРО/програмних РРО та без одержання ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

По виявленим фактам незаконної діяльності ДПС надала доручення регіональному податковому органу проаналізувати роботу визначених об’єктів та вжити відповідних заходів реагування.

За результатами проведених п’яти фактичних перевірок податківцями спільно з підрозділами Національної поліції України з незаконного обігу вилучено понад 9,3 тис. пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку на загальну вартість 921 тис. гривень.

Крім того, до порушників законодавства будуть застосовані штрафні санкції на суму понад 3,8 млн гривень.

Звертаємося до громадян з проханням повідомляти податкові органи про відомі факти продажу підакцизних товарів без застосування РРО/програмних РРО, без видачі фіскальних чеків, без марок акцизного податку чи відповідних ліцензій.

По материалам ДПСУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям