Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.06.22
1246 0 Печатать

Чи можна сформувати податковий кредит за отриманими від нерезидента послугами, якщо немає можливості зареєструвати ПН?

Як та за яких умов формується податковий кредит при отриманні послуг від нерезидента за податкові періоди лютий – травень 2022 року у випадку відсутності можливості реєстрації податкової накладної в ЄРПН?

За податкові періоди лютий – травень 2022 року за операціями з придбання послуг, що постачаються нерезидентами, місце постачання яких митна територія України, та за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних накладних (далі – ЄРПН) не зареєстровано податкові накладні, платники податку – отримувачі таких послуг мають право на віднесення сум ПДВ за даними операціями до податкового кредиту відповідного звітного (податкового) періоду, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених платником податку за операціями з придбання таких послуг.

Такий податковий кредит може бути сформований виключно у разі нарахування отримувачем послуг податкових зобов’язань з ПДВ та відображення їх у податковій декларації за відповідний звітний (податковий) період.

По материалам Категорія 101.20 «ЗІР»
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям